Copenhagen / 2019

City

Copenhagen

Country

Denmark

Description

The Silo is a residence and a destination. It is a point of reference in the urban landscape of Copenhagen’s new Nordhavn neighbourhood. The spatial variation within the original silo is immense due to the various functions of storing and handling grain and creates room for one-of-a-kind apartments.
In this apartment the kitchens and bathrooms meet at the intersection between the raw and the refined, paying respect to the tactile, industrial facades and interiors of this former corn silo. The choice of the K14 kitchen island (designed by Norbert Wangen) is explained by its obvious tactile appearance, with surfaces in Metals Titanium that act as a playful yet discreet contrast to the Calacatta quartzite. The out-of-sight pantry in stainless steel is every chef’s dream.
Bathrooms are all about the materials and shapes. Raw concrete walls contrast with the soft and sinuous Fisher Island bathtub (Piero Lissoni Design), with basins and the Calacatta quartzite wall working as a backdrop for the Flyer bath.

Year

2019

Credits

Architecture / COBE ARCHITECTS ,

Download Area Find store